środa, 20 listopada 2013

Baby spinach & pomegranate salad

Jakiś czas temu jadłam po raz pierwszy sałatkę z granatem. Tak mi zasmakowała, że postanowiłam stworzyć swoją wersję :)



Składniki (dla 2-3 osób):

- ok. pół opakowania baby szpinaku,
- ok. połowy opakowania sera camembert (ja mam w wersji light),
- garść orzechów włoskich,
- 2 plasterki szynki prosciutto,
- 1 granat,
- pół bagietki (ja mam w wersji fitness),
- jeden głupi chłopak Dawid :P



Przygotowanie:

1. Szpinak opłucz i odcedź. Wyłóż na duży talerz.




2. Ser potnij w plasterki i wyłóż na szpinak.




3. Szynkę porwij na kawałki i połóż jako kolejną warstwę. Jest ona cieniutka jak papier, więc nie będzie z tym problemu ;)



4. Orzechy rozdrobnij w palcach i dodaj do sałatki.




5. Granat przetnij na cztery części. Wydłub ziarenka. Następnie wysyp je jako ostatnią warstwę sałatki.




6. Bagietkę podgrzewaj przez 4-5 min w piekarniku i dodaj jako przekąskę do sałatki.



I voila :) Żadnych przypraw, sosów. Sałatka sama w sobie ma genialny smak. Myślę, że jest to ciekawa propozycja lekkiej kolacji :)

Przy okazji, jak Wasz tydzień bez słodyczy?? Ja mam dzień trzeci za sobą ;)

Smacznego i powodzenia :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz